Драма на Ролан Гарос!!! Вавринка взе главата на “шотландския боец” след над 4-часова битка! 

Стан отново е на финал! В люта битка Анди Мъри преклони глава пред Вавринка и швейцарецът е пъ​рвия финалист на Откритото първенство по тенис на Франция-Ролан Гарос 2017г. Stan The Man спечели след близо 5-часова битка с 7:6, 3:6, 7:5, 6:7, 1:6 

Първият сет между Анди Мъри и Вавринка бе много драматичен. И двамата си размениха по един пробив и така се стигна до тайбрек. Швейцарецът стигна до аванс от 5:6 точки, но шотландксия му опонент успя да запази хладнокръвие и спечели следващите 3 точки, с което и поведе в мача с 1:0 сета. 

Представителят ще а швейцарците намери себе си във втория сет, намали непредизвиканите грешки и увеличи уинърите си и спечели последните 4 гейма от сета като изравни резултата до 1:1 сета. 

Третият сет бе истински трилър, в който не липсваха както красиви изпълнения така и нервни такива. Двамата тенисисити си размениха общо 5 пробива. В началото Вавринка пренесе инерцията от предходния сет и увеличи актива си от последователни геймове на 7 и поведе с 0:3. Тогава спря и свободното падане на шотландския боец. Анди намали изоставането си до 2:3, но впоследствие отново бе пробит за 2:4. Това не го прекърши и той отново успя да върне пробива и стигна до 4:4. Резултатът стигна и до 5:5 след бърза размяна на геймове. Тогава световният номер едно успя да покаже най-доброто от себе си и отново проби швейцареца. Впоследствие затвърди пробива в нестандартен за него с оглед на изминалите геймове атакуващ стил и спечели третия сет като отново поведе в резултата, този път с 2:1 след точно 3 часа игра.

Четвъртият сет вървеше гейм за гейм като и двамата имаха трудности при някои от подаванията си, но явен диктуващ събитията тенисист нямаше. Така се стигна до 6:6 и отново предстоеше да се изиграе тайбрек. В решаващия за спечелването на четвъртия сет гейм Стан показа най – доброто от себе си и победи с 3:7 точки. По този начин се стигна до ново изравняване на резултата – 2:2 сета и предстоеше да се изиграе последен пети такъв.

В решителния пети сет Вавринка започна по мечтан начин и взе сервис-гейма на своя съперник, а после с вдъхновяващи удари затвърди пробива. На върха на своите възможност той отново проби “шотландския боец” и поведе с 0:3. Швейцарецът изглеждаше много по-свеж и след спечелване на сервис-гейма реализира нов пробив и аванса му стана 0:5. Мъри все пак не допусна загуба на 0 гейма като се разписа за 1:5.Вавринка затвърди доминацията си в последния сет с нов пробив и спечели с 1:6.

Така очаква на финала в неделя победителя от двойката Надал-Тием.

Автор: Иван Аршинков

Снимки: facebook.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s