Сърцата България постави на колене олимпийския шампион Бразилия!

Страхотно представяне на нашите волейболисти! Те постигнахна историческа победа над Бразилия с 3:1 гейма пред близо пет хиляди зрители в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна. В отделните части 25:22, 25:19, 23:25, 25:19. 

Очаквано двубоят започна по-силно за олимпийските шампиони от Рио 2016 и първото техническо прекъсване дойде при 8:6 в полза на “кариоките”. При резултат 9:6 обаче на сервис за българите застана Николай Николов. След страхотни начални удари първо на Николов после и на Цветан Соколов, момчетата на Пламен Константинов разколебаха посрещането на бразилците и взеха преднината в двубоя. 16:14 за България при второто техническо прекъсване. Нашите лъвове продължиха да играят изключително концентрирано във всички фази на играта и заслужено взеха първата част с 25:22. 

В началото на втория гейм Бразилия натрупа бърз аванс в точките след поредица от силни сервиси на Отавио Пинто. Но нашите волейболисти се окопитиха и започнаха да показват играта си от първия гейм. Техническото прекъсване дойде отново при резултат 8:6 в полза на южноамериканците. След подновяването на играта нивото на нашия отбор остана изключително високо, а бразилците започнаха все повече да грешат. Така се стигна до втората техническа пауза, вече при 16:13 в полза на България. Проблемите за Бразилия продължиха – атаките на “кариоките” летяха далеч в аут, а посрещането им се разколеба. Така стигнахме до 5 точки преднина при 19:14. В крайна сметка, взехме и втората част с 25:19, след като Виктор Йосифов реализира ас, оползотворявайки още първия от петте геймбола за България.

Познатият резултат от 8:6 за бразилците отново светеше на таблото в зала “Конгресна” при първото техническо прекъсване. Въпреки това обаче, продължихме да тормозим гостите с добър сервис и стабилна блокада. Дори чудесата, които южноамериканците правеха в защита, не им помагаха да дръпнат в резултата. Геймът вървеше точка за точка, но след няколко добри отигравания, Бразилия стигна първа до 16-та точка при прекъсването, а българите бяха с 13 в актива си. При подновяването на играта нашите момчета бързо се върнаха в гейма, изравнявайки резултата. В решаващите моменти обаче, бразилците успяха да спрат с хубав блок атака на Цецо Соколов и така достигнаха до желаните две точки преднина, които запазиха, и третата част приключи при 25:23 за южноамериканците. 

Нищо ново в началото на четвъртия гейм. Равностойно начало и 8:6 при прекъсването в полза на “кариоките”. Двата отбора вървяха точка за точка до второто прекъсване, което дойде при 16:15 за нашите волейболисти. Веднага след това шансът бе на страната на България. Първо мрежата помогна за ас на Николай Пенчев, а след това и атака на Локарели излетя в аут. Неразбирателство при организацията на атаката на бразилците, последвано от страхотен блок на Ники Николов и нов ас на Пенчев направиха резултата 21:15 за “трикольорите”.  Под бурните скандирания на публиката, българските юнаци спечелиха мача след 25:19 в четвъртия гейм.

Така България нанесе втора загуба на Бразилия в Световната лига и постигна историческа първа победа над този съперник от 10 години насам. Българите доказаха, че са сред най-добрите отбори на планетата, записвайки победи над световния шампион Полша и олимпийския първенец Бразилия в рамките само на 3 дни. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s